Digitalt kompetenta elever – en Internetresa

Jag börjar förstå att mina elever håller på att utveckla en digital kompetens – de håller på att bli medvetna om mycket som vuxna inte har en aning om. De börjar bli medvetna om sin närvaro på Internet. De håller på att arbeta fram ett källkritiskt förhållningssätt till det innehåll som de möter och producerar på olika webbsidor.

Och inte nog med det. Jag håller också på att utveckla min digitala kompetens eftersom jag arbetar med dessa frågor tillsammans med mina elever. Utan eleverna hade jag inte kunnat det jag kan idag. Vår upphovsresa fortsätter med andra ord och nu skulle jag vilja utveckla resan till att vi gör en Internetresa. I veckan som kommer ska vi undersöka Om-sidor och elevernas digitala kompetensen kommer att ta ytterligare ett steg framåt och här sitter jag och lär mig nytt om Om-sidor, trovärdighet och domännamn. Jösses vad jag tycker att det här är utvecklande.

2 reaktion på “Digitalt kompetenta elever – en Internetresa

  1. Pingback: Hur utvecklar du din digitala kompetens? | Kristina Alexandersons blogg

  2. Pingback: I Eskelhem skola utvecklas elevernas digitala kompetens | Öpedagogen

Kommentera