Eleverna geocachar

Jag har i flera inlägg, bl a här och här berättat varför jag anser att geocaching passar in i skolans värld. Läs föregående inlägg om argumenten för. Däremot har jag aldrig gjort det i praktiken och kände att jag måste testa. Sagt och gjort. Igår sprang jag omkring i skogen kring skolgården och placerade ut 4 cacher, tog ut koordinater och gömde cacherna väl. Varje cache innehöll olika uppdrag som eleverna i par skulle utföra för att sedan leta sig vidare till nästa cache och där lösa nästa uppdrag osv. Alla 4 cacherna hörde ihop – det gick inte att lösa nästa cache om eleverna inte hade löst den föregående.

Jag var förväntansfull. Hur skulle eleverna ta emot geocachandet? Skulle det vara för svårt? Skulle cacherna ligga kvar? Skulle vädrets makter vara emot oss?

Av utvärderingarna förstår ni vad eleverna tyckte:

Det var kul för det var spännande att leta.

Jag tycker att geocaching är jätteroligt men det var för blött idag för att jag skulle kunna uppskatta det helt.

Överraskande, konstigt och intressant.

Det var kul för att vi fick använda kompass. Och det skulle ha varit roligare om det var soligt.

Jag vill göra det här igen därför jag tyckte att det var roligt OCH DÅ SKA DET VARA SOLSKEN!!!

Jag tyckte det var roligt för att man fick leta efter saker men roligare om det hade varit varmt.

Det var kul och roligt.

Eleverna geocachar för första gången

Utvärderingarna räcker för att övertyga mig om att jag tänker helt rätt angående geocaching i skolan – aktiva, intresserade, engagerade och nyfikna elever. Det är ett av våra uppdrag.

4 reaktion på “Eleverna geocachar

  1. Vilken kreativ lärare du är. Måste vara roligt att få vara elev i din klass. Grattis till nomineringarna i webbstjärnan. Håller tummarna för er!

    • Hej!!!
      … och det är dig vi har att tacka för en sådan rolig sak. Hade jag aldrig pratat med dig de där få sekunderna på Guldäpplefinalen så hade aldrig blogginläggen om geocaching i skolan skrivits och eleverna hade aldrig fått prova på. Nu går jag omkring i skogen och säger: Pilla på allt! 🙂
      Marie

Kommentera