En enda chans

Oftast får vi bara en chans. Ett tillfälle och då ska ”allt” förhoppningsvis klaffa. Jag tänker på det där som du och jag gör dagligen – undervisar. En lektion och sedan är den gjord. Det ligger mycket tänk och planering bakom en lektion. Det i sin tur är inte en garanti för att den blir bra.  Självklart kan du och jag  arbeta vidare utifrån den första lektionen, men den första lektionen har redan passerat.
Nu har jag fått förmånen att göra samma lektion två gånger och jag ska göra den två gånger till. Och om jag säger det själv så blir den bättre för var gång som vi gör den och jag hoppas att den förbättras vid nästa tillfälle.

Det hade varit mycket intressant att arbeta med samma lektion gång på gång och se var den tar vägen. Nu ser ju inte verkligheten ut så men även en lärare måste tillåtas att fantisera om innehållet i en lektion. Och ju mer jag skriver om det ju mer tänker jag på Lesson Study

Kommentera