Att undervisa om webbpublicering spelar roll

Jag skrev om mina elever som ville starta en blogg. Idag kom de – överlyckliga.

– Vi har redan fått 27 träffar på vår blogg!!!
– Vad kul!!!! hojtade jag.
– Marie, vi undrar om vi kan använda en film på din blogg?
– Vilken då?
– Jo, vi gör ju våra filmer i MovieMaker så vi vill ha en sån där filmruta, du vet, en sån där som man bäddar in på vår blogg. Då kan de som ser våra filmer se på filmen hur man gör film. Och du Marie, får man lägga in bilder på sig själv på bloggen?

Snacka om att reflektera över vad som gäller när man publicerar. Entusiasm, nyfikenhet, engagemang och aktiva elever som verkligen VILL!!!!  Och tänk – de är inne och använder Instruktionsfilmsbloggen. Det var ju precis det som var meningen med bloggen när jag skapade den!!!!! Tjolahopp vad jag är glad!!!! Och att undervisa om webbpublicering spelar verkligen roll.

Är ni nyfikna på bloggen? Här är länken och när du kommer dit ser du hur de vill KOMMUNICERA med dig!!! De har verkligen en tanke med hela bloggen, se alla sidflikarna högst upp. Har du möjlighet och lust – skriv en kommentar så att de vet att någon har hittat dit.

Mitt pedagogiska hjärta vill bara skrika: Wow killar, vad mycket ni gör! När du går in på bloggen ser ni vad jag menar.  De gör filmer  (krigsfilmer, det får man tycka vad man vill om), berättar, skriver på engelska, skriver på svenska, kommunicerar, reflekterar… you name it!!! De vill att någon ser vad de har gjort!

3 reaktion på “Att undervisa om webbpublicering spelar roll

  1. Pingback: Webbpublicering i skolan- varför då? | Kristina Alexandersons blogg

Kommentera