Goländska lärare, fritidspedagoger och förskollärare efterlyses!!

Jag sitter ofta vid datorn och tittar på YouTube-klipp där lärare på olika events (TeachMeet, edCamp och unconferences) delar med sig av sina erfarenheter kring hur de använder digitala verktyg tillsammans med eleverna i sin undervisning. Jag lär mig så oerhört mycket av att andra vill dela med sig av det som de gör i sina klassrum.

Skulle inte vi på Gotland också kunna göra något liknande? Det är jag helt övertygad om och jag tycker att vi också behöver föra goda exempel ut från våra egna klassrum till ett annat klassrum – det är så vi utvecklas – tillsammans. Du som gör något tillsammans med dina elever, då datorn är ett pedagogiskt verktyg – en film, en Voki, en Storybird, en tankekarta, skype, arbetar med lärplattor, skriver klassblogg – ja eller vad som helst! Om du är verksam lärare, fritidspedagog eller förskollärare på Gotland och läser det här och är intresserad av att vara med och inspirera digitalt skulle jag uppskatta om du skriver en kommentar i detta blogginlägg eller kontaktar mig på mitt kontakformulär här på Öpedagogen. Eller om du läser här och vet någon vän eller kollega som skulle kunna tänkas vara med – sprid gärna.

Till hösten kanske Gotlands första TeachMeet eller unconference skulle kunna gå av stapeln.

Jag tror att det är dags att vi sätter igång och utvecklar den gotländska skolan på den digitala arenan  – tillsammans 🙂

2 reaktion på “Goländska lärare, fritidspedagoger och förskollärare efterlyses!!

 1. Hej Marie!
  Sedan nyår har jag följande blogg på gång med mina slöjdelever i Fole och Stenkyrka.
  http://slojdpagotland.blogspot.se/

  Jag jobbar också på Stenkyrka fritids och där har vi också en blogg. Den känner du redan till, eller hur?

  Jag har en liten Canon Powershot som det också finns filmmöjligheter i och jag filmar ibland eleverna i slöjden och på fritids men har inte gjort det för att göra inlärningsmoment. Ännu!

  Jag är gärna med i detta projekt.
  Hälsningar
  Anneli

 2. Vilken jättebra ide! Jag är på. Jobbar nu som specialpedagog och där är ju möjligheterna oändliga. Har flera kollegor jag skall tipsa. Har många som jobbar digitalt utifrån de förutsättningar vi har.
  /Anna

Kommentera