Googla kan väl vem som helst…. eller?

Googla kan väl alla. Navigera dig till Googlesidan, skriv in sökordet och klicka på enter, så löser sig resten. Ja så är det nog för de flesta av oss, både vuxna och barn. Jag har gjort det enkelt för mig och mina elever. Därför har jag bestämt mig för att försöka lära mig mer om Google och dess funktioner för att i nästa steg diskutera Google med eleverna och lära dem mer. Jag kommer att koppla ihop Googlediskussionerna med vårt arbete kring Emil Wern och det får jag be att återkomma om. Vi vuxna tror ofta att eleverna kan mer än oss (och det är nog så ibland) men jag tror i ärlighetens namn inte att de kan så mycket mer än det som jag inledde det här blogginlägget med. Därför anser jag att det är vi vuxna som ansvarar för att ta dem med lite längre in i Googlevärlden än att enbart skriva in sökord. De behöver ställa sig frågande och undrande och de behöver veta varför sökresultaten blir som de blir. Jag sökte upp Kristina Alexanderson eftersom jag behövde hjälp. Jag har lärt mig själv att be om hjälp när jag inte kan eftersom lärare inte kan allt. Och Kristina hjälper mig gärna med allt möjligt och den här gången blev det Google. Hon skickar mail med skärmdumpar och korta uppmaningar om att jag ska söka mig vidare här och där och med hjälp av några tweets i Twitter. Jag söker mig vidare med hjälp av hennes uppmaningar och på vägen upptäcker jag nytt. Men jag kan inte än  jag håller på att lära mig. Och för er som nu blev lite mer nyfikna på Google kan även ni hitta några av Kristinas rekommendation här och här. Eller så tar ni er till Googles sida där jag för tillfället klickar mig runt och bara hittar mer och mer att lära.

3 reaktion på “Googla kan väl vem som helst…. eller?

  1. Pingback: Internet startar med Google | Kristina Alexandersons blogg

Kommentera