Hitta bilder på nätet

Jag läste ett kort men intressant blogginlägg på Webbstjärnan om Hur man hittar bilder på nätet. 

Jag gjorde en kort film utifrån Webbstjärnans blogginlägg som jag tänkte visa för mina elever när vi diskuterar upphovsrätt och Creative Commonslicenser. Jag kommer att bädda in filmen på min blogg Instruktionsfilm så att andra kan ta del av den.

Även om inte filmen ligger under Creative Commonlicens för tillfället är det självklart tillåtet att använda den. 🙂

3 reaktion på “Hitta bilder på nätet

  1. Hej Marie
    Lyckades inte bedda in denna film i elevernas blogg av någon anledning. Share – Embede – copy – och sedan klistrade in på bloggen på HTLM läget men den blev inte aktiv?
    Behöver jag en kurs i Hogwarts?

  2. Vilken bra film! Lätt att förstå och instruktiv. Jag letar efter CC på den? Den skulle jag vilja använda till mina elever och när vi kommer att jobba med källkritik och informationssökning på vår skola.

    • Jag har försökt ladda över filmen till YouTube för att där använda CC-licens men det lyckas inte. Du får mer än gärna använda filmen även om filmen inte ligger under CC-licens (för tillfället).

Kommentera