iPaden – inte längre en appmaskin

Mitt intresse för iPaden var väldigt sval när den väl gjorde sin entre. Vad sjutton skulle man ha ytterligare en ”dator” till, undrade jag. Min nyfikenhet kittlades inte nämnvärt – jag vände iPaden ryggen. Sakta men säkert har detta förändrats och under de senaste månaderna har jag förstått och insett att iPaden inte är en ”dator” utan något helt annat. För att lära mig mer läser jag bloggar om iPads, tittar på YouTube-klipp och luskar därmed reda på ett och annat.  Jag tittar, jag läser och jag lyssnar. Det spritter till i mig när jag inser att det finns så många kreativa möjligheter med att använda iPaden. När jag första gången fick höras talas om iPaden tänkte jag mig den som ”appmaskinen” – att den var någon sorts spelmaskin, nu har jag förstått bättre.

Nu är jag nyfiken på vad som kommer att hända när vi får tillgång till iPaden i vår undervisning. Vad kommer eleverna att upptäcka? Vad händer med mitt pedagogiska tänk? Vad händer med undervisningen?  Vad händer med dokumentationen? Vad händer med elevernas delaktighet? Vad händer med bedömingen? Vad händer när vi får ytterligare ett läromedel i vår hand? Vad händer med kommunikationen? Vad händer med förståelsen? Jag är så nyfiken eftersom jag ser möjligheter och jag vet att något kommer att hända.

Kommentera