Länkskafferiet – där finns det användbara saker.

Det hela började i tisdags då en av de äldre eleverna tyckte att eleven behövde träna mer på det engelska alfabetet. Hmm, tänkte jag – hur ska jag hjälpa eleven? Eleven kom genast med förslaget att eleven kunde använda Google översätt, för där kan man även höra hur bokstäverna uttalas. Och när eleven sa så tänkte jag genast på  Länkskafferiet – En guldgruva, men det är svårt att hitta guldkornen eftersom de är så oerhört många. (Ingen kritik mot Länkskafferiet, bara ett konstaterande från mig själv eftersom jag borde sätta mig ner och undersöka alla länkar som bara ligger där och väntar på att bli använda).

Sagt och gjort. Smartboarden var igång och jag och eleven öppnade upp Länkskafferiets webbsida, där vi sökte på engelska och alfabet. Och vips kom en webbsida upp som verkade användbar. Efter några sekunder var alla elever i klassen engagerade och många skratt fyllde klassrummet. Idag har även de yngre eleverna fått arbeta med samma webbsida och med samma resultat som med de äldre eleverna. När lektionen var slut idag stod en hel hög med 7-8 åringar utrustade med papperslappar och pennor för att skriva upp webbsidans adress för att sedan använda den hemma, vilket bör ses som ett gott betyg till webbsidans innehåll.

Så uppmaningen idag blir: Gräv djupt i Länkskafferiet – där finns många godsaker 🙂

8 reaktion på “Länkskafferiet – där finns det användbara saker.

  1. Pingback: Internet – En resurs att nyttja » Fjärde nyckeln

  2. Jag blev nyfiken på Siws förslag på inbäddning och fick veta att det alltså handlade om att kunna bädda in alfabetsresursen, inte själva Länkskafferiet. Men framöver kommer man även att kunna placera själva ugglesidan från Länkskafferiet på sin egen lärplattform. App för iPhone och iPad för att söka i Länkskafferiet står också på önskelistan och kommer förhoppningsvis framöver.

  3. Pingback: Tweets that mention Länkskafferiet – där finns det användbara saker. | Öpedagogen -- Topsy.com

  4. Pingback: Min entusiasm för pedagogiska spel är begränsad « Tysta tankar

  5. Den här sidan är jättebra och vore ännu bättre om den hade en inäddningskod så att den gick att bädda in i en lärplattform. Ännu ett plus är att ABC finns som app för iPods och iPhones. Detta har jag dock inte testat ännu.
    Tack för en bra blogg!
    /Siw

Kommentera