Nytt yrke: kommenterare

Jag kom på ett alldeles nytt yrke idag – kommenterare. Då tänker jag inte på en person som referera sportevenemang, utan en person som kommenterar elevers blogginlägg. Det finns så många intressanta webbplatser där eleverna delar med sig av sina skolarbeten, tankar och funderingar. Därför känns det som slöseri när de inte får några kommentarer men om de får det förstår eleverna att deras ord har betydelse vilket skapar motivation hos eleverna att skriva och kommunicera kring sitt lärande.

Idag hittade jag en intressant blogg där nyanlända elever skriver och fotograferar för att förbättra sitt svenska språk. Har du någon minut över tycker jag absolut att du ska gå in och kommentera på webbplatsen Slottet, det har jag gjort idag eftersom jag vet att kommentarer gör skillnad.

3 reaktion på “Nytt yrke: kommenterare

  1. Pingback: … har tragglat sig igenom alla kommentarer | Öpedagogen

  2. Hej
    Det gör stor skillnad. En av mina elever som har mycket svårt för att läsa och förstå det har tragglat sig igenom alla kommentarer för han ville så gärna veta vad ni har skrivit! Stort tack Marie! Vi är ny på det här med webbstjärnan både jag och eleverna men vi lär oss snabbt. Elevernas svenska har förbättrats otroligt mycket utan en enda lärobok i SVA. 🙂

Kommentera