Raggsockor, YouTube och att våga när det tar emot

Det började med att jag pratade med textilläraren i veckan. Hon satt och stickade raggsockor och jag blev genast nyfiken. Sticka kan jag men raggsockor… nja det låter ju lite komplicerat, framför allt när man kommer till hälen.
– Nej det är inget svårt, svarade textilläraren och tipsade om en sida på nätet där jag kunde se filmklipp hur man gör raggsockor och att det även var en toppensida där de delar med sig av stick- och virkbeskrivningar etc. Sagt och gjort. Nu på morgonen satte jag mig ner och letade mig fram till DropsDesigns hemsida. Efter att ha tittat på klippet hur man gör hälar på raggsockor insåg jag att jag nog skulle kunna fixa det där. Jag tänker återigen på det där med att härmas – och att härmas funkar alldeles utmärkt för mig. Jag har skrivit om det förut att jag tycker det är knepigt att läsa instruktioner och att det var en av anledningarna till att jag skapade bloggen Instruktionsfilm. Funderar på om man kanske skulle utveckla den en aning.

Ja och hur blev det nu med raggsockorna? Jo, här sitter jag nu och stickar. Om det kommer att bli några raggsockor vet jag ännu inte, så långt har jag inte kommit, men jag inser att med hjälp av filmklipp och YouTube vågade jag ta steget. Kommer också att tänka på att jag pratat med en annan lärare som bara för något år sedan trodde att YouTube bara roliga klipp och underhållning.

2 reaktion på “Raggsockor, YouTube och att våga när det tar emot

  1. ja, dessutom lärare som trodde att you Tube var fullt med en massa dåligheter … och direkt olämploigt för eleverna. Idag använder vi denna guldgruva så gott som dagligen.Lycka till med sockorna! Väldigt bra terapi, tycker jag för egen del!

Kommentera