Ta ett steg åt sidan

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag tror att vi lärare ibland ska träda tillbaka och låta eleverna ta plats och göra sin stämma hörda. Låta dem vara de som förklarar, visar och inspirerar sina klasskamrater. Idag gjorde jag det, tog ett steg åt sidan och lät eleverna som ville förklara göra det. Och vilka intressanta diskussioner det blev. Eleverna visade stora tal, men principen var densamma som när de räknar med lägre tal. Eleverna kände sig glada över att kunna multiplicera ett så stort tal som 123456789 med 5. De fixade det – tillsammans!

2 reaktion på “Ta ett steg åt sidan

  1. Precis det gjorde jag igår. Jag lät en frivillig elev i sexan visa hur man räknar multiplikation med tvåsiffriga faktorer. Det blev jättebra. Det ska jag göra om. Men det får inte vara något tvång tycker jag.

Kommentera