Tänk om vi hade tid att diskutera pedagogiskt …

Tänk om vi hade tid att diskutera pedagogiska frågor och funderingar … tänker jag och avbryter min tanke med detsamma. Tid? Tid har vi men hur prioriterar vi tiden? Vad diskuteras i skolan idag? Praktiska saker, pedagogik, styrdokument, skolbussen, raktvaktsschema…? Vad är viktigt att diskutera när vi samlas och vad kan istället diskuteras via mail? En prioriteringsfråga som kan skapa mer tid för det pedagogiska.

Jag är uppfylld av pedagogiska diskussioner, tankar och en heldag med information från Skolverket angående ny skollag, läroplaner och kursplaner (Lgr11). Det är utvecklande att diskutera pedagogigskt. Det är utvecklande att diskutera tillsammans med andra lärare från andra skolor. Så hur använder vi vår tid egentligen?

2 reaktion på “Tänk om vi hade tid att diskutera pedagogiskt …

  1. Jag brinner också för pedagogiska frågor. Och jag funderar också hur jag/vi ska prioritera för att tiden ska räcka till samtal och utveckling. Det är så viktigt, det är så kul och det är så nödvändigt för att elevernas skoltid ska bli meningsfull och givande.
    Tack för dina inlägg och din inspiration.

Kommentera