Visbykarta x 3

Vi arbetar på med Detektiven Emil och vi. Nu har vi bara 10 sidor kvar och sedan har vi läst klart Riddarnas kamp (som utspelar sig på medeltidsveckan). Vi funderar som bäst på vad vi ska göra vid vår nästa fot-/bokvandring i Visby. Eleverna vill bl a undersöka delar av ringmuren, en tant på Lybska gränd och rosornas namn i Botaniskan och mer lär det bli.

En elev undrade om vi inte kunde börja skolan vecka 32 då medeltidsveckan drar igång för att undersöka medeltidsmarknaden och tornerspelen (för det är där det händer saker i Riddarnas kamp). Och som kompensation skulle vi få en veckas längre sommarlov – underbara ungar! Några tyckte det var en bra idé medan andra elever protesterade ”högt” :. Nej att jobba på sommarlovet blir det inte till att göra men engagerade elever – det smäller högt.

Och så har jag en idé – att undersöka kartor över Visby – kartan i Riddarnas kamp, Turistföreningens karta över Visby och så Google Maps förstås. Att se likheter och skillnader och att sedan använda oss av Google Maps som redovisningsform – får se vad eleverna säger.

Kommentera