En resa i tiden

En historisk tillbakablick i en modern skattletarjakt

En modern sysselsättning som geocaching är också en resa i tiden. I kombination med problemlösning fick jag ikväll en historisk tillbakablick till det skogsområde som bara ligger ett stenkast ifrån min bostad. Jag har gått i denna skog tusen gånger och ändå inte vetat något om den. Tänk om bokarna och björkarna kunde berätta skogens historia.

Jag tackar alla geocachare som skriver ett stycke historia till varje geocache de publicerar och lägger ut på nätet. Deras ord blir en resa tillbaka i tiden allt medan kompassnålen pekar rakt fram i jakt på den cache som eftersöks. Vore jag historielärare skulle jag lusläsa varje cache som finns i närheten av den skola jag undervisar på. Allt för att skapa undervisning utifrån några ord i en text och sedan bege mig ut och gå rakt in i historien.

5 reaktion på “En resa i tiden

  1. Hittade min första geocache idag. Det var en microcache och fanns vid Resestenen, en runsten som vi brukar cykla till med våra elever. Det var superkul och gav verkligen mersmak.

Kommentera