Googla dig själv

Jag läser Kristina Alexandersons bloggLärare – våga, vilja blir googlad. Läs gärna! Inspirerad av Kristinas blogginlägg var jag tvungen att Googla mig själv. Måste erkänna att det inte har hänt så många gånger tidigare. Med tanke på mitt namn – Marie Andersson – delar jag det med ganska många andra kvinnor så vi är många som ”slåss om placeringarna”. Den 27:e träffen på Google, där hittade jag mig – Marie Andersson – inte Öpedagogen. På 30:e plats dök Öpedagogen upp och på den 39:e fann jag mitt twitterkonto. Öpedagogen fick ungefär 19 600 resultat. Det där med ungefär 19 600 resultat måste jag undersöka vidare. Antingen är det väl 19 600 resultat eller inte … eller?

Jag lärde mig något nytt idag om Google. Har aldrig tidigare tänkt på att det är 10 träffar på varje sida. När jag började räkna tänkte jag tyst för mig själv: Hur ska jag kunna räkna placeringarna? men det blev som sagt mycket enklare än vad jag trott från början när jag såg det enkla.

Kommentera