Mobiltelefonen – en källa till… ALLT

Jag satt på en SL-buss, bakom två tonåringar som var på väg till skolan. Nyfiken som jag är undrade jag vad de diskuterade då de samtalade över en av deras mobiltelefoner. De använde mobiltelefonen för att kolla sitt schema och hur den kommande skoldagen skulle se ut.

Många är diskussionerna om att eleverna inte får använda sina mobiltelefoner i skolan. Jag förstår inte det då jag ser möjligheterna med mobiltelefonen. Tänk så mycket eleverna och vi tillsammans skulle kunna göra om vi använde mobiltelefonerna. Idag är ju inte mobiltelefonen enbart en telefon, den är ju så mycket mer och har eleven möjlighet att ha en smartphone är den ju egentligen ALLT:

 • kamera
 • telefon
 • dator
 • diktafon
 • videokamera
 • pedagogiskt verktyg
 • skrivverktyg
 • nyhetsflöde
 • kommunikationslänk
 • uppslagsbok
 • filmvisare
 • spel
 • språkutveckling
 • navigering
 • GPS
 • bloggverktyg
… listan skulle kunna göras hur lång som helst och jag blir väldigt besviken, å elevernas vägnar, när jag hittar en skoltipspromenadfråga som ser ut så här. Här verkar skolan ha bestämt att mobiltelefonen inte ska användas i undervisningen…

 

 

Kommentera