Morgonchat om skolan

Jag är sjuk och hemma, och självklart hamnade jag vid datorn eftersom jag var tvungen att skicka iväg papper som eleverna ska ha under dagen. Då kontaktade min brorson mig via MSN. En morgonchat om skolan, i all hast.

Jag fascineras av hur lätt det är att få kontakt med andra via tekniken. Inte hade min brorson ringt upp mig kl 7.36 på morgonen bara för att säga hej om inte datorn hade funnits. Den här killen är en datoranvändare, han sitter vid datorer och med mobiltelefoner. Då fnyser någon kanske och undrar vad det ska vara bra för. Han är väldigt intresserad av att läsa på Wikipedia – han suger i sig det mesta som har med sport att göra och han tittar på YouTubeklipp för se det som intresserar honom inom sport. Han lär sig och kan rabbla upp än det ena än det andra. Varför är folk så teknikfientliga? Varför är folk misstänksamma mot att använda tekniken – hemma och i skolan? Varför värja sig över huvud taget? Tänk vad enkelt jag kunde ge mina kollegor några papper idag, jag här och de på jobbet – ett par musklick och några ord nedskrivna med tangenterna och vips – allt är i skolan.  Jag är oerhört tacksam för tekniken eftersom den skapar möjligheter, engagerar, kommunicerar och underlättar. Jag vill att eleverna ska känna precis samma sak.

Kommentera