Öpedagogen på Flickr

Så har jag då skapat mig ett Flickr konto där mina bilder som jag har tagit ligger under en CreativeCommons licens. Jag har också ett privat konto på Flickr men där delar jag inte med mig lika frikostigt som i det nystartade kontot. Mitt nya konto ska vi använda oss av i Detektiven Emil och vi  i alla fall till en början. Det är ett led till att låta eleverna få använda sig av bilder som de faktiskt får låna, bara de talar om vem de har lånat av. Idag Googlar många elever efter bilder som de kopierar eller sparar ner eftersom de inte vet vad som gäller. Vi i skolan har ett ansvar att låta eleverna få veta hur de ska göra, för bilder vill vi använda oss av, i blogginlägg, skolarbeten eller någon annanstans. 

Hur vi ska arbeta med CC-bilderna får jag be att återkomma om i ett helt annat blogginlägg.

Kommentera