Spela en app

Jag har många gånger skrivit om att använda rätt begrepp i undervisningen. Framför allt har jag skrivit det gällande matematiska begrepp. Nu när vi har tillgång till iPads och appar hör jag mig själv och eleverna säga att vi ska spela den och den appen. Det låter inte riktigt bra i mina pedagogiska öron. Vad borde vi säga istället? Arbeta med en app, lära med hjälp av en app, skapa via en app. Ja inte vet jag vad vi bör säga. Jag kom på detta idag och funderar vidare. Hur skulle du säga?

3 reaktion på “Spela en app

  1. Jag skulle antagligen oftast säga ”använda en app” i vardagligt tal eftersom ”app” står för ”applikation” (se http://www.ne.se/applikation/1258417). Sedan skulle jag vilja säga att andra uttryck kan vara mer träffande vid vissa tillfällen, beroende på syftet med appanvändningen. På Google får ”använda en app” 6710 träffar, ”arbeta med en app” 7 träffar, ”spela en app” 2920 träffar, ”lära med hjälp av en app” 2 träffar. Det säger lite om hur vanliga uttrycken är på webben i alla fall. 🙂

Kommentera