Tanken slog mig …

På pappret är högskole-/universitetspoöngen av största vikt för min behörighet. Vilken typ av behörighet generar all den tid som jag gör hemma vid köksbordet läsandes rapporter, i soffan med bok eller med datorn i knät där jag kommunicerar med andra lärare, som även de sitter med datorn i knät.

Tanken slog mig…

2 reaktion på “Tanken slog mig …

  1. Så rätt!
    Lärare är ett vackert ord och rent logiskt så betyder det en som lär. Eller hur? Det är kanske den viktigaste kompetensen för en lärare att man har inställningen att man vill lära. För det spiller liksom över på allt annat. Det ger en öppenhet att möta hur andra tänker (elever så väl som andra lärare). Det ger nyfikenhet och experimentlusta.
    Pappret med poängen är inget annat än ett papper. Att vifta med det eller med legitimationen ger noll cred i klassrummet. Därmed inte sagt att utbildning inte betyder något. Men värdet av den måste förvaltas och förnyas för att inte torka in till bläck på ett papper.

Kommentera