Varje måndag kl 19 diskuterar vi förmågor i The Big Five

På en vecka har FB-gruppen The Big Five vuxit lavinartat. För en vecka sedan startade jag gruppen och idag på morgonen är vi nästan 300 personer som på ett eller annat sätt är intresserade av att diskutera förmågorna som finns i Lgr11/Läroplanen för förskolan/Gy11 och vi blir bara fler och fler under tiden jag skriver detta inlägg.

TheBigFive av Marie Andersson

Igår kväll diskuterades det för fullt i gruppen då Anna Kaya kom med ett förslag om att vi skulle diskutera en förmåga i taget vilket kändes som en toppenidé tyckte jag och många andra i gruppen. Det har resulterat i att jag varje måndag efter klockan 19.00 kommer att lägga upp en specifik förmåga som alla i gruppen har en vecka på sig att diskutera, vända ut och in på, klura, delge varandra och förhoppningsvis bringa lite klarhet i. Veckan därpå kommer en ny förmåga att publiceras efter kl 19.00 och så fortsätter det så länge vi vill diskutera och utbyta erfarenheter.

Om du ännu inte är med i The Big Five är det bara att begära inträde och är du redan medlem kan du bjuda in dina vänner som kan tänkas vara intresserade att delta och på så sätt sprids våra erfarenheter runt om i skolsverige. Om vi diskuterar förmågor eller The Big Five på Twitter kan vi använda hashtagen #thebig5 så är det lätt att hitta tillbaka.

2 reaktion på “Varje måndag kl 19 diskuterar vi förmågor i The Big Five

    • Jag hoppas verkligen det blir spännande och utvecklande för oss alla. Vi behöver prata innehållet i undervisning och The Big Five är ett ställe att göra detta på.Vi behöver också ”stöta och blöta” varandra med nya tankar och frågor kring vad innehållet i läroplanen betyder för mig, för dig och för någon annan. Vill man inte hänga på FB kan man hänga på Twitter på torsdagar kl 20.00, då det är #skolchatt.

      Tack för senast, btw, ni var ena riktiga inspirationskällor!!!

Kommentera