I Eskelhem skola utvecklar eleverna sin digitala kompetens

 Kolla!!

 

Vi har nu 5 bidrag i Webbstjärnan, vi som arbetar på Eskelhem skola. Några är precis i startgroparna men jag vet att webbplatserna kommer att fyllas med mycket intressant innehåll och att lärarna bakom webbplatserna har tydliga kopplingar till Lgr11.

Att det är just 5 stycken bloggar är inte det intressanta, det som är intressant är att eleverna i Eskelhem skola har börjat en Internetresa, där de ska få möjlighet att utveckla sin digitala kompetens. Nu får alla elever, från årskurs 1 till årskurs 6, möjlighet att utforska Internet. Och jag vet att det kommer att bli intressanta och Internetrelaterade frågor som kommer från eleverna – jag vet inte vilka frågor, men jag vet att frågorna kommer att komma. Att webbpublicera innebär att man inte kan undvika att diskutera källkritik, upphovsrätt och annat som innebär att eleverna utvecklar en digital kompetens. Och det fina i kråksången är att du som lärare också utvecklar DIN digitala kompetens – det får du på köpet, som en bonus 🙂  Vi lärare har tur att vi har tillgång till våra elever. Deras nyfikna frågor gör att vi måste utmana vår kunskap om Internet och därmed  lära oss mer om Internets spännande värld!

Om du inte har satt igång att webbpublicera tillsammans med dina elever tycker jag absolut att du ska ge det ett försök. Det är inte svårt och det är helt okej att göra en massa fel, det är ju i slutändan det vi lär oss en hel del på. Tror inte att du kommer att ångra dig!

Kommentera