Att hänga på nätet – en livskunskap

DSC_0020Först var det begreppet datorer, som ändrades till IT. Snart kom man på att kommunikationen var viktig och det klämdes in ett ”K” – IKT.

Jag ser fortfarande att begreppet IKT används frekvent och begreppet lär hänga med en lång tid framöver. Jag ifrågasätter inte om någon använder begreppet IKT men för mig är inte det ett aktuellt begrepp längre. Jag har lämnat IKT-begreppet bakom mig och använder mig sedan någon månad tillbaka av begreppet MIK – Medie- och informationskunnighet, ett stort område att vara kunnig i. Detta efter att ha läst en mycket intressant skrift: Medie- och informationskunnighet i nätverkssamhället, Skolan och demokratin. Jag har fortfarande mycket att lära och mycket att förstå. Nyfiket undrar jag hur du tänker… Här kan du ladda ner en kortfattad info om MIK.

 

Kommentera